Rom – Staden som är som ett museum

Rom som ligger i Italien är en fantastisk stad med härlig arkitektur och otroliga byggnader vart i staden du än befinner dig. Jag rekommenderar dig att boka hotell i Rom och stanna minst ett par dagar för att verkligen få se stadens alla sidor.

Att ta sig till Rom är enkelt, det går många flyg hit och Roms egen flygplats, Fiumcino ligger strax utanför staden. Du kan enkelt ta tåget från flygplatsen in till staden vilket är det billigaste sättet. Tåget stannar på centralstationen, eller Termini som det heter här.

Upplev Rom på 72 timmar

Rom – Staden som är som ett museumOm du begett dig till Rom för en weekend, så finns det en del att avverka på dessa 72 timmar du har i denna stad. Jag rekommenderar dig att börja med Forum Romana, som är hjärtat av Rom. Här kan du vandra bland ruiner och få känna av historiens vingslag. Förr var detta en samlingspunkt för romarna under antiken, där de träffades för att diskutera politik och göra affärer med varandra.

Colosseum är en annan symbol för Roms historia. Byggnaden är en amfiteater som byggdes år 72 e.Kr. Det smartaste är att besöka Colosseum tidigt på förmiddagen, då det senare kan vara långa köer in. Ta gärna en guidad tur och få berättat för dig om de blodiga striderna mellan gladiatorerna.

Palatinen, ligger inte långt från Colosseum, så ett besök här samtidigt är att rekommendera. Detta sägs vara platsen där Romolus och Remus föddes upp av en varginna i en grotta.

Missa inte att ta en lunch på en härlig trattoria eller någon av de tavernor som finns. Goda pastarätter och inte att förglömma en fantastisk tiramisu finns på menyerna.

Efter att du njutit av en god lunch, så kan du ta bussen till Peterskyrkan. Här hittar du Michelangelos fantastiska kupol och det är en kyrka som verkligen är imponerande.

Du ska inte heller missa Vatikanmuseerna i Vatikanstaten, som är ett museikomplex. Här finns en otrolig konstsamling som är en av världens finaste.

Rom är även staden för sig som gillar sport och shopping! Så ta din andra dag med att besöka Via Condotti, nedanför Spanska trappan. Här finns Gucci, Louis Vuitton och många fler exklusiva butiker. Försök sedan även att få tag på biljetter till en fotbollsmatch. Rom och fotboll är något man bör uppleva.

Sista dagen i Rom så ska du inte glömma att besöka Fontana di Trevi och kasta ett mynt över axeln vilket enligt sägnen är till för att man med säkerhet ska få komma tillbaka till denna fantastiska stad.